top of page

Personen- en familierecht

Het personen- en familierecht
Onze bijstand

Het personen- en familierecht is onderdeel van het civiele recht. Dit rechtsgebied houdt zich bezig met familiaire zaken zoals geboorte, scheiding, huwelijk en afstamming. 

Het personen- en familierecht behelst ongeveer de helft van alle procedures die gevoerd worden in Nederland. De procedures worden achter gesloten deuren gevoerd, waardoor het beginsel van openbaarheid van uitspraken geen toepassing vindt. 

Met het personen- en familierecht krijgt iedereen wel eens te maken in zijn leven. Bijvoorbeeld wanneer u en uw partner klaar zijn voor de volgende stap, kan dit middels een samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap worden vastgelegd. 

 

Ook als uw wegen gaan scheiden moet er veel geregeld worden, vooral als er kinderen in het spel zijn.
De 
echtscheidingsprocedure wordt in gang gezet door middel van een echtscheidingsverzoek, waarop de bepaling van alimentatie, de verdeling van het gezag en de opstelling van een omgangsreling zullen volgen. 

 

Onze advocaten bieden passend en persoonlijk maatwerk in een onzekere periode, op zowel emotioneel en zakelijk vlak. U heeft veel aan uw hoofd, daarom hoeft u zich bij ons kantoor geen zorgen te maken over het juridische gedeelte.

bottom of page